طراحی یک وبسایت میتواند به دو صورت داینامیک یا استاتیک صورت پذیرد. تفاوت این دو شیوه از طراحی در نحوهی مدیریت سایت میباشد. در سایت استاتیک نیازی به مدیریت وبسایت نمیباشد، این در حالیست که در سایت داینامیک سیستمی به نام CMS وجود دارد که وظیفهی مدیریت سایت را به عهده دارد.
CMS مخفف کلمهی Content management system یا همان سیستم مدیریت محتوا به معنی سیستمی برای مدیریت سایت میباشد و سایتهای داینامیک دارای سیستم مدیریت محتوای آماده میباشند. سیستم مدیریت محتوا امکانی را در سایت ایجاد میکند که مدیر سایت بتواند وبسایت را مدیریت کرده و تمامی بخشهای سایت را تغییر دهد.
امروزه سیستمهای مدیریت محتوا در انواع مختلفی قابل دسترس میباشند که در طراحیها میبایست به تناسب نوع وبوسایت از آنها استفاده گردد. معروفترین CMS های موجود در بازار وردپرس، جوملا، دورپال، مجنتو، اپن کارت، پرستاشاپ و ... میباشند که سه جایگاه اول لیست برترین سیستم مدیریت محتوا را وردپرس، جوملا و دروپال به خود اختصاص داده اند. در ادامه به معرفی سیستم مدیریت محتوای وردپرس میپردازیم.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس
وردپرس، یک سیستم مدیریت محتوای سایت ساز میباشد که به صورت رایگان از طریق وب سایت رسمی وردپرس قابل دانلود است. وردپرس میبایست بر روی فضای اینترنتی سایت نصب گردد و سپس بخشهای مختلف وب سایت با جزئیات و امکانات متفاوت و دلخواه طراحی شود.
به طور کلی وردپرس یک نرم افزار تحت وب متن باز میباشد و از آنجا که رایگان است، هر کاربری میتواند فایلهای آن را از اینترنت دانلود کرده و از آنها استفاده کند. البته باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که وردپرس قسمتی از نیازهای کاربران را برآورده میکند و برای برآورده کردن سایر نیازها، به متخصصینی نیاز است که تغییرات لازم را ایجاد کرده و یا سایر امکانات را فراهم نمایند.
موارد استفاده از وردپرس
وردپرس گزینهای بسیار مناسب برای پیادهسازی اغلب سایتها بسته به نیازهای خاص آنها میباشد. سیستم مدیریت محتوای وردپرس، برای ساخت و طراحی انواع مختلفی از وبسایتها کاربرد دارد. مواردی نظیر:
- طراحی وبلاگ و یا سایتهای شخصی؛
- وب سایتهای دانشگاهی؛
- وب سایتهای شرکتی؛
- وب سایتهای فروشگاهی و تجارت الکترونیک؛
- و ...
مزایای استفاده از ورپرس
بارگذاری انواع محتوا
در وردپرس، امکان ایجاد محتواهای گوناگون و به تعداد نامحدود وجود دارد. این امکان با استفاده از افزونههای آماده و یا با کدنویسی بوجود میآید.
وجود امکانات پیشفرض
در سیستم مدیریت محتوای وردپرس امکان ایجاد و ارسال اخبار، مقاله، ایجاد صفحات ایستا، ایجاد منوهای مختلف، ایجاد لینکهای دوستان و بسیاری از امکانات دیگر وجود دارد.
سئو قابل قبول
وردپرس به صورتی طراحی شده است که محبوبیت زیادی نزد موتورهای جستجوگر دارد، اما هرگز نباید فراموش کرد که توجه به بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو بسیار حائز اهمیت میباشد و تنها استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای کسب رتبهی برتر در جستجوهای گوگل کفایت نمیکند.
به روز رسانی سریع
یکی از مزیتهای وردپرس بروز رسانیهای سریع و منظم آن میباشد. در این بروزرسانیها مشکلات کاربردی و امنیتی رفع و امکانات جدید به آن افزوده میشود. نکتهی مهمی که در این بروزرسانیها وجود دارد این است که نگارشهای مختلف وردپرس تا حد زیادی با هم سازگار هستند و قالبها و افزونههای نصب شده در آن بدون هیچگونه مشکلی به کار خود ادامه میدهند.
معایب استفاده از وردپرس
سرعت کم
وردپرس به دلیل گنجاندن امکانات متنوع در دل خود سرعت نسبتا کمی دارد. هرچند در نگارشهای مختلف ورد پرس تلاش شده است که این نقیصه به حداقل ممکن برسد. با روی کار آمدن نگارشهای جدید PHP مانند PHP 7.0 انتظار میرود که مشکل سرعت وردپرس تا حد زیادی برطرف گردد.
عدم امنیت
در سیستم وردپرس و دیگر سیستمهای مدیریت محتوایی که به صورت رایگان در اینترنت قابل دانلود هستند، امنیتی چندانی وجود ندارد. چرا که این CMS ها اپن سورس بوده و هر کسی میتواند با دانستن حفرههای امنیتی سایت را دچار مشکل کند. بنابراین سایتهای راه اندازی شده با این سیستمها اگر تنظیمات مورد نیاز روی آنها انجام نشود از لحاظ امنیتی بشدت آسیب پذیر هستند.
هزینه نگهداری
برخلاف دانلود رایگان وردپرس، نگهداری خوب و به صرفه از آن هزینه بر است. چرا که هر گونه تغییر قالب به صورت دلخواه و خارج از محدودهی ابزارهای دراگ و دراپ باید توسط طراحان خبره انجام پذیرد.
عدم وجود پشتیبانی رسمی
در استفاده از CMS های رایگان ممکن است برخی مشکلات و سوالها بی پاسخ باقی بماند. چرا که سایتهای سیستم مدیریت محتوا، محصولات خود را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میدهند و دیگر هیچگونه مسئولیتی در قبال سوالات بوجود آمده و رفع نواقص احتمالی سیستم ندارند.
با بررسی تمامی موارد ذکر شده، با استفاده از سیستم مدیریت محتوای رایگان ورد پرس، هزینههای طراحی سایت بسیار کاهش پیدا میکند، اما بعد از طراحی وبسایت مسائلی مانند عدم پشتیبانی مناسب، عدم انعطاف و تغییر در سیستم، وجود باگهای فنی و ... ممکن است بوجود آید. علاوه بر این، بدلیل استفاده از قالب یکسان، پروژه منحصر به فرد نخواهد بود و مشابه آن در سایر سایتها نیز دیده میشود. به طور کلی استفاده از قالبهای رایگان برای پرژههای پیشرفته و بزرگ به صاحبان سایت پیشنهاد نمیگردد، چرا که در قالب وب سایت با رشد کسب و کار، قابلیت رشد وجود نخواهد داشت.
بنابراین اگر وب سایتی خواهان پیشرفت کسب و کارش باشد، میبایست از روشهای اصولی طراحی سایت استفاده کند، چرا که یک وبسایت میتواند ابزاری بسیار قدرتمند برای توسعهی کسب و کارها باشد.
در این راستا، فروش گستر با تکیه بر تجربه و دانش بالای طراحان و برنامه نویسان خود مشکلترین و پیچیده ترین پروژههای طراحی فروشگاه آنلاین شما را با استفاده از تکنولوژی های روز جهان انجام میدهد و کیفیت ، سرعت و امنیت آن را تضمین می نماید. همچنین در صورت نیاز به ایجاد تغییرات جزئی یا کلی در آینده، این امر را به راحتی و با صرف وقت و هزینهی کمتری انجام خواهد داد.
نظر خود را بنویسید