در دهههای گذشته بازار کار آزاد و سنتی رونق بسیار زیادی حتی در مقایسه با مشاغل کارمندی داشت، افراد با راهاندازی تجارتی آزاد و بعد از مدتی تلاش، آیندهی درخشانی را برای خود تضمین میکردند. وجود مزایای بسیاری در کسب و کار آزاد باعث رونق گرفتن این نوع از تجارت شده بود؛ مزایایی از قبیل رقابت کم، انتظارات پایین مشتریان، پایین بودن هزینهی داشتن ملک و نگهداری آن، پایین بودن نرخ مالیات، عوارض و سایر قبوض و ... . از طرفی تحولاتی نیز در سمت مشتریان و متقاضیان کالا و خدمات بوجود آمده بود که به رونق این بازار دامن میزد. تحولاتی مانند افزایش جمعیت، افزایش سطح درآمدی، فقدان تفریحات مناسب به غیر از گشت زدن در بازار و ... تمامی این عوامل میزان تقاضای محصولات و خدمات را بالا برده بودند که این موضوع باعث رونق بازار آزاد شده بود.
اما امروزه عوامل متعددی باعث تحول در رونق کسب و کار سنتی شده تا جاییکه این تجارت را به نابودی کشانده است. یکی از این عوامل گسترش دسترسی افراد به اینترنت و فضای مجازی است. در حال حاضر افراد تنها با یک کلیک میتوانند جنس مورد نظر خود را درب منزل تحویل بگیرند، پس در اکثر موارد نیازی به صرف وقت و طی کردن مسافتهای طولانی برای خرید جنس مورد نیاز خود نمیبینند و خرید خود را به صورت آنلاین و تنها با یک کلیک انجام میدهند. در ادامه به بررسی مزیتهای راهاندازی فروشگاه اینترنتی میپردازیم.
مزایای راه اندازی فروشگاه اینترنتی
تجارت بر بستر اینترنت مزایای زیادی را چه برای خریداران و چه برای فروشندگان کالا با خود به همراه دارد و در وقت و هزینههای آنان صرفه جویی میکند.
مزایای راهاندازی فروشگاه اینترنتی برای خریداران کالا
- صرفه جویی در زمان؛
- عدم نیاز به طی کردن مسافتهای طولانی؛
- انجام فعالیت به صورت شبانه روزی؛
- وجود گزینههای مختلف برای خرید و مقایسهی گزینه ها با هم؛
- دسترسی به نظرات سایر استفاده کنندگان و امکان گفتگو با آنها؛
- وجود تخفیف و افزونه پیشنهادهای ویژه در فروشگاه اینترنتی؛
- و ...

مزایای ساخت فروشگاه اینترنتی برای فروشندگان کالا
امروزه کسب و کارهای اینترنتی چه بصورت انتقال کسب کار سنتی به اینترنتی و چه به صورت شروع تجارت فقط با یک ایده در حال افزایش هستند. سوالی که در اینجا پیش میآید این است که چه جذابیتها و مزایای در کسب و کارهای آنلاین برای صاحبان مشاغل وجود دارد که به این میزان مورد استقبال قرار گرفتهاند. در ادامه به بررسی این مزایا میپردازیم.
- امکان دستیابی به موفقیتی بزرگ بدلیل افزایش فروش و کسب درآمد زیاد؛
- صرف زمانی کمتر از ادارهی مغازه برای فروشندگان و وجود آزادی عمل زیاد؛
- مدیریت به مراتب سادهتر از لحاظ هزینه و زمان نسبت به راهاندازی فروشگاه واقعی؛
- عدم وجود هزینههای سربار مانند هزینه ملک، مالیات، عوارض و ...؛
- احداث فروشگاه شبانه روزی و ارائهی خدمات و محصولات در سطح بینالمللی؛
- جذب مشتریان بیشتر؛
- ساخت کاتالوگ محصولات بهمراه توضیحات و عکسهای مختلف و عدم نیاز به توضیح شفاهی؛
- کاهش هزینه های تبلیغات؛
- و ...
مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی برای کسب و کارهای سنتی
انواع فروشگاههای اینترنتی
فروشگاههای آنلاین در سطح اینترنت به دو بخش تجارتهای بزرگ و خرده کسب و کارها تقسیم بندی میشوند که در ادامه به بررسی هر یک از آنها میپردازیم.
تجارتهای اینترنتی بزرگ
در تجارت اینترنتی بزرگ 3 نوع مختلف از ارائهی کالا و خدمات وجود دارد:
- فروش محصولات؛
- ارائهی خدمتی خلاقانه؛
- ایجاد بستری تعاملی برای تجارت.
فروش محصولات
این نوع از تجارتها کسب و کارهای بزرگی هستند که محصولات مختلفی را از برندهای گوناگون در اینترنت بوسیلهی سایت فروشگاهیشان در معرض نمایش خریداران قرار میدهند، تا کاربران بعد از مشاهدهی جنس و بررسی ویژگیهای آن اقدام به ثبت سفارش کنند. هزینهی این نوع از سفارشات به صورت آنلاین یا نقدی پرداخت میشود و پس از بررسی و تأیید نهایی، آن اجناس توسط پیک موتوری و یا پست به آدرس سفارشدهنده ارسال میشوند.
بر خلاف فروشگاههای واقعی، فروشگاههای اینترنتی حتی از نوع بزرگ آنها نیازی به فضای فیزیکی وسیع جهت نمایش محصولات خود ندارند، بنابراین هزینهی سربار ملک از این نوع از تجارت حذف میشود و هزینهی ملک تنها مربوط به انبار اجناس آنها میشود، بنابراین در هزینههای سربار به میزان زیادی صرفه جویی میگردد.
از نمونههای موفق فروشگاههای آنلاین در سطح جهانی میتوان به آمازون، والمارت، eBay و... اشاره کرد. فروشگاههایی مانند دیچی کالا، زنبیل، بامیلو نیز از موفق ترین نمونه های فروشگاههای آنلاین ایرانی می باشند.
ارائهی خدمت
نوع دیگری از کسب و کارهای آنلاین بر مبنای ارائهی خدمت میباشد، که معمولا با ایدهایی خلاقانه راهاندازی میشوند؛ کسب و کارهایی مانند تاکسیهای اینترنتی مانند اسنپ، تپسی و.. و یا رستورانهای اینترنتی مانند زود فود، چنگال و ... از این گونه تجارتها می باشند.
ایجاد بستری تعاملی
یکسری از کسب و کارهای اینترنتی نیز با ایجاد بسترهای تعاملی برای ارتباط، خودیاری و کمک مردم به یکدیگر در حوزههای مشخص شکل گرفتهاند. سایتهایی مانند دیوار، شیبور و ... از این دسته از کسب و کارها میباشند.
خرده کسب و کارهای اینترنتی
امروزه با فراگیر شدن خرید اینترنتی و کسب اطمینان از این نوع از خرید، افراد زیادی با مراجعه به اینترنت و شبکههای اجتماعی اقدام به خرید کالاهای مورد نظر خود میکنند. به تبع آن هر شخص نیز با دسترسی به اینترنت و گوشی هوشمند میتواند فروشگاه اینترنتی خود را راهاندازی کند و محصولاتش از لباس و کفش گرفته تا دکوراسیون و اسباب منزل را با قیمتی پائینتر از فروشگاهها بفروش رساند، چراکه در این نوع از کسب و کار هزینههای مغازه، انواع عوارض، قبوض، بیمه، مالیات و ... حذف میشود.
در این میان، با توجه به مقبولیت دو نرم افزار تلگرام و اینستاگرام در بین مردم، استفاده از این دو شبکهی اجتماعی برای فروش کالا و یا ارائهی خدمات متداول شده است، البته در این راستا ابتدا میبایست کسب و کارها وبسایتی اختصاصی برای خود راه اندازی کنند، چرا که با طراحی وبسایت، برای تجارت در فضای آنلاین هویت ساخته میشود و با ارجاع مشتریان به وبسایت، آنان به یک برند معتبر هدایت میشوند و اعتمادشان بیشتر جلب میگردد و احتمال خریدیشان بیشتر میگردد.
در این راستا، فروش گستر با تکیه بر تجربه و دانش بالای طراحان و برنامه نویسان اقدام به طراحی فروشگاه آنلاین برای صاحبان مشاغل هم در سطح عمده و هم در سطح خرد کرده است و با استفاده از تکنولوژیهای روز جهان کیفیت، سرعت، امنیت و زیبایی فروشگاههای طراحی شدهاش آن را تضمین می نماید.
نظرات 1